door | dec 12, 2023 | Yoga, Yoga Lifestyle

Het kan soms echt lastig zijn om tijd te vinden voor een dagelijkse yoga practice. Een drukke job, een eigen zaak… Er is altijd wel iets te doen, een afspraak in te plannen, of een deadline te halen. Toch is het belangrijk om tijd vrij te maken voor yoga om je lichaam en geest in balans te houden. Klinkt simpel, niet ? Maar hoe maak je tijd dan voor yoga in een druk dagelijks leven? Let me help you !

Hier zijn vijf inspirerende tips voor je om dagelijks yoga te doen!

 

Tip 1: Keep it simple

Denk niet in alles of niks. Het kan overweldigend en onrealistisch zijn om meteen te willen starten met een dagelijkse yogasessie van een uur als tijd net je issue is. Begin klein door dagelijks 10 minuutjes in te plannen om te ademen en te bewegen. Geleidelijk aan kun je dan opbouwen om de dagen waarop je meer tijd hebt,  een langere yogasessie in te plannen. Zo kun je jouw dagelijkse yogapractice geleidelijk opbouwen en integreren in jouw drukke dag.

Tip 2: Zet een herinnering in jouw agenda

Zet een herinnering in je agenda om tijd te maken voor jouw dagelijkse yoga practice. Geef het dezelfde prioriteit zoals je doet voor je andere afspraken. Zo kun je jouw yoga practice inplannen als een belangrijke afspraak met jezelf. Het kan ook helpen om het tijdstip te variëren, zodat je yoga kan doen op de momenten dat het jou het beste uitkomt.

Tip 3: Vind een yoga buddy

Zoek een yoga buddy om samen te practicen en om elkaar te motiveren om dagelijks yoga te doen. Het kan ook leuk zijn om een keer per week samen te volgen in de yogastudio een les te volgen. Zo kun je jouw ervaringen delen en elkaar motiveren om je yogapractice dagelijks te blijven inplannen in jullie drukke levens. Onze online community kan je daar zeer zeker ook in ondersteunen.

Tip 4: Integratie in dagelijkse activiteiten

Probeer yoga te integreren in jouw dagelijkse activiteiten, zoals een korte meditatie tijdens het wachten op de bus, of enkele yoga stretches tijdens de pauze. Dit kan helpen om jouw yoga practice te integreren in jouw dagelijkse routine en om jouw lichaam en geest te ontspannen gedurende de dag.

Hopelijk kunnen deze tips je een beetje helpen of inspireren om dagelijks je matje uit te rollen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Get social

Studio adres

Nieuwstadpoort 58
3960 Bree (Belgium)

Follow The Happy Yogi
Share This