Korte Yoga Opleidingen 

Voordat je aan een opleiding begint wil je natuurlijk graag weten wat je kunt verwachten en of het bij je past. 

Kennismaken met de teachers, de sfeer.. 

Om je te helpen met die eerste grote stap naar het lesgeven, hebben we als voortraject een Ashtanga Pre TeacherTraining uitgewerkt.

ASHTANGA SCHOOL (PRE YOGA TEACHER TRAINING)

In deze training maak je kennis met de basis die belangrijk is voor iedere yogi. Denk je er aan om de Ashtanga Based 200-uurs Yoga Teacher Opleiding te volgen, wil je je yoga practice verdiepen of wil je als yogadocent opnieuw verbinden en opfrissen? Dan is deze 4-daagse training echt wat voor jou.

Vanaf 3 december .

Ashtanga School –

De Pre yoga Teacher Training

In deze Pre-Teacher Training maak je kennis met de basis die belangrijk is voor iedere yogi. Of je nu al weet dat je zou willen lesgeven of niet, deze training is er ook voor jou als :

 • je toe bent aan verdieping in je eigen fysieke asana practice
 • je meer te weten wilt komen over de achtergrond van yoga 
 • je meer wil leren over de yoga filosofie , levenstijl
 • je als yogadocent zijnde, weer opnieuw wil verbinden met je beginnersmind 
 • je je kennis wil opfrissen.

Tijdens deze inspirerende training maak je o.a. kennis met

 • de inhoud van de 200u Yoga Teacher Training,
 • The Happy Yogi
 • de manier van lesgeven 
 • je verdiept de techniek van je eigen practice en kennis van yoga enorm.

Ook als je besluit om de 200h Yoga Teacher Opleiding hierna niet te volgen, is dit een zeer waardevolle 4 daagse. Je kan het een klein beetje vergelijken met onze Ashtanga Summerschool, maar dan uitgebreider en meer in de diepte.

 

Het Programma

Volgende onderwerpen komen oa aan bod tijdens deze training:

 • Wat is Ashtanga Yoga 
 • Yoga filosofie – Yoga Sutra’s
 • Techniek & Allignment Yoga houdingen
 • Pranayama
 • Meditatie
 • Principes lesgeven
 • Praktijk

Deze opleiding is verdeeld in 4 lesdagen waarin je zal proeven van de complete 200h opleiding. We zullen namelijk onderwerpen uit deze training kort gaan behandelen.

Dag 1: De basis principes van Ashtanga Yoga

Het begint natuurlijk allemaal bij de basis. In deze training krijg je dan ook  een introductie in de yoga filosofie, nemen we een kijkje in de Yoga Sutras en de 8 limbs of Ashtanga Yoga. Je gaat deze principes leren integreren in je persoonlijke asana practice én je dagdagelijkse leven en ontdekken hoe yoga een levensstijl kan zijn.

Dag 2 : Techniek en Allignment van Yoga Houdingen

We nemen een  aantal belangrijke asana’s (houdingen) onder de loep. Je leert een houding beter te begrijpen, hoe ze veilig uit te voeren en hoe aan te passen. Je leert hoe je met meer bewustzijn meer in de diepte kan gaan werken en meer voordeel uit de houdingen kan halen.

Dag 3. Basisprincipes Lesgeven, Gedragscodes

Waar moet je op letten als je gaat lesgeven, trauma informed yoga… Als yoga teacher wil je een veilig plekje creeeren voor iedereen, het is dan ook belangrijk te weten hoe. Ook als je geen les gaat geven, is dit heel waardevolle info naar je medestudenten toe.

Dag 4. Practice, practice,…

Yoga is vooral een persoonlijk pad, maar ook een pad dat je deelt vanuit eigen ervaringen. “Geen lesgeven zonder persoonlijke practice” is één van de mantra’s waar ik naar leef. In alle 4 lesdagen zal dan ook je eigen practice mee centraal staan. We helpen je je persoonlijke practice cerdiepen en geven ook andacht aan de chants,meditatie en pranayama.

 

yoga for busy days

Data & prijzen

Data:

Zaterdag 3 december 12u-16u

Zaterdag 10 december 12u-16u

Zondag 11 december 12u-16u

Zondag 18 december 12u-16u

 

Prijs:

295 € ( incl btw )

 

Wanneer je de Pre-Teacher Training hebt afgerond, ontvang je €100 extra korting op de 200h Yoga Teacher Opleiding  (start: januari 2023)

Ik volg de  Pre Teachertraining en ontdek de verschillende facetten van Ashtanga Yoga. Mijn interesse als kinesiste gaat vooral uit naar het aanpassen van de verschillende houdingen, en leren dat iedereen yoga kan.

Deze opleiding geeft veel meer dan dat. Filosofie, ademhaling, focus,.. alles komt aan bod.

Dit zorgt zeker voor meer nieuwsgierigheid en enthousiasme om hier verder mee aan de slag te gaan.

Kinesiste B, Meeuwen Gruitrode

2oo u Yoga Opleiding

Ben je op zoek naar een gecertificeerde yoga opleiding ? Dan ben je hier in goede handen. The Happy Yogi is 500h gecertificeerd bij Yoga Alliance en heeft haar opledingen afgerond bij Kino MacGregor en Tim Feldmann. Ons aanbod bestaat uit een complete 200h docentenopleding, of kortere trajecten die je losstaand kan volgen.

Follow The Happy Yogi
Studio adres

Nieuwstadpoort 58
3960 Bree (Belgium)

0

Your Cart

%d bloggers like this: